https://www.instagram.com/rubu_parduotuve/

Kaip išsirinkti tinkamą liemenėlę? Liemenėlės. Liemenėlių rūšys.
15 11

Kaip išsirinkti tinkamą liemenėlę? Liemenėlės. Liemenėlių rūšys.

Perskaitytas: 801 Komentarai: 0

Kaip išsirinkti tinkamą liemenėlę? Liemenėlės. Liemenėlių rūšys.

 

Na ar žinote kam reikalinga liemenėlė? Tai savaime aišku, kad žinote... Taip, taip liemenėlė prilaiko krūtinę bei gražiai ja formuoja. Bet ar žinote, kad liemenėlės buvo išrastos Senovės Graikijoje, žinoma jos neatrodė taip kaip atrodo dabar. Tais laikais liemenėlė buvo paprasčiausia lininio ar vilnonio audinio atraiža, kuria moterys apjuosdavo krūtinę, o atraižos galus surišdavo ant nugaros. O liemenėlės panašios į mums labiau įprastas atsirado šešioliktame amžiuje.

Pirmojo pasaulinio karo metu moterys labiau pradėjo dėvėti liemenėles, kadangi reikėjo atsisakyti taip mėgstamų korsetų, dėl metalo trūkumo (korsetams buvo naudojama daug vielos).

Taigi liemenėlės moterų gyvenime yra jau gan nuo senai, tik šiais laikais jos tobulesnės ir daug gražesnės.

Bet ar žinote, kaip išsirinkti liemenėlę, kad pasirinkimas džiugintų, o ne verstu jaustis nepatogiai dėvint šią moterų „palydovę“ kasdien.

Taigi kartu su www.rubuparduotuve.lt apžvelgsime kaip pasirinkti tokią liemenėlę kuri priglus prie kūno kaip antra oda.

 

Renkantis liemenėlę svarbiausias dalykas yra išsirinkti tinkamą dydį.

 

Pasirinkus netinkamą dydį bus jaučiamas diskomfortas, gali krūtinė vizualiai atrodyti negražiai, galimi nugaros skausmai, bei nutrynimai petnešėlių srityje. Pasirinkus liemenėlę neturi būti jaučiamas suvaržymas ar tempimas krūtinės srityje.

 

Dydžio pasirinkimas

 

Nėra sunku išsirinkti dydį, reikia tik turėti centimetrinę matavimosi juostelę, matavimus reikia atlikti ant nuogo kūno.


Pirmas žingsnis - išsimatuoti apimtį po krūtine. Kadangi liemenėlės gaminamos iš tampraus audinio tad reikėtų iš gauto skaičiaus išmatuoto po krūtine reikėtų atimti 
2-3 centimetrus.

Antras žingsnis - Išmatuoti krūtinės apimtį ties speneliais, žinoma nesuveržiant.

Trečias žingsnis – Iš krūtinės apimties ties speneliais turime atimti apimtį po krūtine ir gauname kaušelio dydi. Apačioje pateikta dydžių lentelė.

 

Tarkim:

Krūtinės apimtis ties speneliais – 112cm

Krūtinės apimtis po krūtine – 97cm

112cm – 97cm = 15cm skirtumas

Kaušelio dydis B.

 

Skirtumas, cm

Kaušelio dydis

12 - 14

A

14 - 16

B

16 - 18

C

18 - 20

D

20 - 22

E

22 - 24

F

 

 

Taigi išsirinkome dydį, laikas aptarti kokių rūšių yra liemenėlių.


Push up liemenėlė (pakelianti) - tai pakelianti bei vizualiai padidinanti krūtinę. Šios rūšies liemenėlės tinka idealiai toms kurių krūtinė nėra didelė.

 

 

Soft liemenėlė -  ši liemenėlė turėtų patikti toms moterims ir merginoms kurių krūtinė yra vidutinė ar didesnė, ir kurios mėgsta natūralumą. Soft liemenėlė yra iš minkšto audinio, lygaus ar nėriniais puošto audinio. Lankeliai po krūtimis gražiai išformuoja krūtinę.

 

 

 

Maitinimo liemenėlė – ji išsiskiria tuo, kad prireikus pamaitinti kūdikį ji atsisega viršutinėje liemenėlės dalyje ir nesuteikia jokio nepatogumo pamaitinti kūdikį. Šios liemenėlės sukurtos iš specialaus audinio, kadangi maitinančios mamos krūtinė dažnai kinta, nuo pieno kieko krūtinėje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atviros liemenėlės – mano nuomone tai pačios seksualiausios liemenėlės. Šias liemenėlės renkasi moterys kurios nori parodyti savo nuostabią krūtinę bei nesigėdija parodyti savo spenelių. Taigi šios liemenėlės turi petnešėles ir specialius lankelius krūtinei pakelti, bet jos visiškai nedengia spenelių.

 

 

Sportinė liemenėlė – Ši liemenėlė turėtų būti iš tvirto audinio, bet minkštais kaušeliais. Tvirtai prispaudžianti, kad krūtinės oda neišsitampytų sportuojant. Ši liemenėlė turėtų būti patogi, prie kūno linkių prisitaikanti ir besiūlių.

 

Čia aptarėme pagrindines liemenėlių rūšis, bet jų rūšių yra daugiau, bet jos gal nėra tiek populiarios nešiojimui kasdienai:

 

Silikoninės liemenėlės- yra be petnešėlių ir be sagties nugaroje, jos klijuojasi prie kiekvienos krūties atskirai ir susegamos priekyje. Šios liemenėlės idealiai tinka dėvėti toms kurios nori pasipuošti suknele atvirais pečiais ar apnuoginta nugara.

 

Gilios iškirptės liemenėlė- šios liemenėlės tinka prie rūbų su giliomis iškirptėmis, nes jų kaušeliai kirpti įstrižai.

 

Taip pat yra liemenėlės užsegamos priekyjeliemenėlės be petnešėliųbraletės, ir liemenėlės su ypač storais kaušeliais kurios tinka mažą krūtinę turinčioms, jos suteikia apimties, vizualiai padidina krūtinę.

 

Didesnį dėmesį į liemenėlės pasirinkimą turėtų atkreipti didelę krutinę turinčios moterys, nes dažniausiai jas vargina nugaros skausmai. Liemenėlė turėtų būti storesnėmis petnešėlėmis bei platesne galine dalimi.

 

Kiekviena moteris privalo turėti bent trijų spalvų liemenėles: tai juoda, balta ir kūno spalvos, kad būtų galima priderinti prie dėvimų rūbų, na juk nedėvėsite  juodos liemenėlės po baltais marškinėliais.